Vapaita possuja
  • "Haluan olla mukana muuttamassa, tai ylipäätään aloittamassa ruokakulttuuria Suomessa. Haluan aitoa ruokaa suoraan tuottajalta."
  • Teemu Nurminen
 Friida-kanoja ulkoilemassa
  • "Haluan sijoittaa tähän, koska näen tämäntyyppisessä toiminnassa mahdollisuuden siihen, että suomalainen elintarviketuotanto pienimuotoisina yrityksinä säilyisi."
  • Helka Maaria Kesälä
1
2

Tulevaisuus

Ruokaosakeyhtiö Maakunnon pohja ja perusta ovat omistajat. Ihmiset, jotka haluavat olla mukana tekemässä uutta ja näyttää muille esimerkkiä.

Yritys haluaa olla edelläkävijä maatalouden harjoittamisessa ja ruoantuotannossa niin, että eläinten olosuhteet ja ympäristö ovat ne kaikkein tärkeimmät tekijät, mutta taloudellinen kannattavuus tulee heti seuraavaksi tärkeimpänä. Aloitamme tämän toiminnan alkamalla pyörittää Mikko Välttilän perustamaa ulkokanalaa Somerolla, Vaahteramäen tilalla.

Kun tämä ensimmäisen vaiheen projekti on valmis, tilalla on kanalan lisäksi sikala jollaisesta tänä päivänä Suomessa vain uneksitaan. Siellä on sikojen lajityypilliset tarpeet huomioitu mahdollisimman hyvin, eikä esimerkiksi ulkoilusta tai vaikkapa oljesta todellakaan säästellä. Lisäksi tavoitteenamme on tehdä tilasta energiaomavarainen. Biokaasu, sekä aurinko- ja tuulivoima kuuluvat tulevaisuuden suunnitelmiin, mutta asioita pitää tietysti tehdä yksi kerrallaan ja kannattavan kasvun periaatetta noudattaen.

Kanoja ulkoilemassa
  • "Haluan tukea maataloustuotantoa suoraan. Arvostan ympäristöä suojelevaa ja eettistä tuotantoa."
  • Arja Veijalainen
  • "Sijoitan tähän siksi, että eettinen toiminta on minusta erityisen tärkeää ja se, että tuottaja saa tekemästään työstään itsekin jotain. Minulle on tärkeää olla lähellä sitä mitä kulutan."
  • Terhi Vihavainen
  • "Minulle tärkeää on ruoan vastuullisuus, alkuperä, puhtaus ja laatu. Sijoittamiseen minua motivoi mahdollisuus olla kuluttajana lähempänä ruoan tuotantoa sekä myös tukea vastuullisen pientuotannon kannattavuutta Suomessa."
  • Kirsi Mäkinen
  • "Haluan sijoittaa tähän kiinnostavaan projektiin, koska minulle on tärkeää, että ruoka on eettisesti tuotettua ja että eläimillä on hyvät olot."
  • Mari Sipola
  • ”Haluan sijoittaa ja olla mukana tässä, jotta jatkossakin saamme laadukasta ja eettisesti tuotettua hyvää lähiruokaa. Arvostan myös sitä, että näin tuottajatkin voivat saada työstään enemmän"
  • Renée Honkanen
1
2
3
4
5

Kun tämä projekti on “valmis”, meillä onkin sitten käsissämme monistettavissa oleva konsepti ja yhtiö, joka voi joko tehdä saman uudelleen jossain muualla tai konsultoida osaamistaan muille yrittäjille.

Tähän on mahdollista liittää myös muita yhteiskunnallisestikin tärkeitä arvoja ja toimintoja. Tutkimukset ovat osoittaneet luonnon ja eläinten läheisyydellä olevan selkeitä rauhoittavia ja monilta sairauksilta suojaavia vaikutuksia meille ihmisille. Näiden tunnetusti terapeuttisten elementtien hyödyntäminen ja kehittäminen on täysin mahdollinen suunta jatkossa. Osaamista tällaiseen toimintaan löytyy nykyisestä tiimistä jo valmiiksi.

Lisäksi olemme hyvin kiinnostuneita alkaa tuottaa erilaisia kasviksia ja marjoja permakulttuurin ajatusten mukaan. Siihenkin meiltä löytyy paljon osaajia lähipiiristä ja esimerkiksi erilaiset kurssitukset olisivat varsin hyvä lisä liiketoiminnalle.